Vršilec dolžnosti: g. Igor I. Novak 

KOLPINGOVA DRUŽINA KOŠAKI

V naši župniji bl. Antona Martina Slomška Maribor-Košaki je bila 20. 11. 2017  ustanovljena nova Kolpingova družina z devetimi ustanovnimi člani. Ob tej priložnosti je tekla razprava o katoliškem duhovniku, danes blaženem Adolfu Kolpingu in o Kolpingovi ustanovi nekoč ter danes, v svetu in v okviru RKC v Sloveniji. Prikazani so bili primeri dobrih praks po Kolpingovih družinah. Prisotni so se spoznavali s Statutom Kolpingovega združenja Slovenije (KZS), sprejeli pravila KS in se pogovarjali o osnovah svojega delovanja.

Izvolili so predsedstvo KD, katerega predsedovanje je prevzel Ivan Rantuša, duhovno vodstvo pa župnijski upravitelj in jareninski dekan Igor Ignacij Novak. V nedeljo Kristusa Kralja Vesoljstva, na 217 rojstni dan bl. škofa Slomška, 26.11.2017,  pa je bila Kolpingova družina (KD) pri nedeljski sv. maši slovesno umeščena v župnijsko občestvo. S strani KZS pa so bili podeljeni tudi simboli: slika bl. Adolfa Kolpinga, Kolpingova zastava in za duhovnega vodjo Igorja Ignacija Novaka štola s Kolpingovimi oznakami.

Strateška usmeritev te KD – Košaki je v izobraževanje, socialo in v vključitev obrtnikov ter podjetnikov v župniji z usmeritvijo v poglobljeno spoznavanje katoliškega socialnega nauka. Novi KD želi vodstvo KZS uspešno in blagoslovljeno delovanje na priprošnjo bl. Adolfa Kolpinga in njegovega sodobnika ter župnijskega zavetnika Košakov, bl. Antona Martina Slomška. Naj se uresniči zapis v košaškem župnijskem glasilu Slomškov glas:
“Naj ustanova deluje v čast Bogu in v pomoč in v veselje ljudi!”

IMG 0500


POVEZAVE:

Kolpingovo združenje Slovenije
Kolpingov krojaček
Kolping Avstrija
Kolping Gradec
Kolping Celovec